Bel ons 088-5990599 | Mail ons [email protected]

Lensen Surrounds You

Lensen Carrousel 10-2017

Door Patty Meesters op 10 oktober 2017

 

 

Ieder kwartaal stappen de mensen van Lensen de Carrousel in. Hiervoor worden 6 leveranciers uitgenodigd om in onze showroom te vertellen over het bedrijf en de producten en diensten. Een inspirerende en interactieve manier om leveranciers onder de aandacht te brengen. Lensen is naast adviseur, ontwerper en uitvoerder ook een kennisplatform. Wij geloven dat door het delen van kennis, door alle betrokken partijen tijdens een proces, het beste eindresultaat bereikt kan worden. Samenwerken maakt ons allen sterker.

Wij bedanken de leveranciers die ons tijdens deze Lensen Carrousel hebben geïnspireerd. Hieronder vindt u een kort verslag van deze Carrousel. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

 


 

Spelen met bijzondere doelgroepen

 

Tovertafel

Iedereen heeft het recht om te spelen. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom maakt Active Cues spelen toegankelijk voor mensen met een cognitieve uitdaging: van ouderen met dementie tot kinderen met autisme. De Tovertafel is met recht een zorginnovatie: er wordt nauw samengewerkt met professionals uit de zorg én met universiteiten over de hele wereld.

Onderzoek staat centraal bij Active Cues. Belangrijk is dat de Tovertafel zowel aansluit bij de behoefte van de gebruikers als bij die van de zorgmedewerkers en familie. Daarom worden alle spellen ontwikkeld via co-design: in samenwerking met de doelgroep en hun (zorg)omgeving.

Er zijn momenteel al 3 verschillende tovertafels:

  • Tovertafel Original (Dementie)
  • Tovertafel UP (Verstandelijke beperking)
  • Tovertafel Unique (Autisme)

 

> Lensen presenteerde de tovertafel tijdens het Lensen Open Huis 2017

 


 

IJzersterk in sfeer

 

ZTaHL by DIJKOS

ZTaHL wordt gemaakt door DIJKOS, een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in de metaalbewerking. De kennis en ervaring met het bewerken van metaal zetten we nu in voor het maken van design meubels. ZTaHL begon met het maken van grote en bijzondere lampen, nu bestaat de collectie uit verlichting, outdoor en tafels.

ZTaHL is ‘Made in Holland’. Producten die gemaakt worden staan als een huis. Zij noemen hun kwaliteit niet goed, maar onverzettelijk. ZTaHL maakt sterke collecties en dat mag je letterlijk nemen.

Robuust en eigenzinnig. Denk je aan ijzer, dan denk je aan DIJKOS. Een standaard collectie van verlichting en meubilair, maar eigenlijk is alles mogelijk. Het is dan ook vooral het maatwerk dat DIJKOS uniek maakt.

 

> Lamp Pisa van ZTaHL hebben wij toegepast bij De Stadhouder

 


 

Comfort in alle veiligheid

 

Haelvoet

Haelvoet Nederland heeft plaats genomen in de Lensen showroom te Zaltbommel. Samen maken wij ons sterk om meubilair en omgevingen te ontwerpen die mensen hun leven zo zelfstandig mogelijk laten leiden. Wij willen mensen met zorg omringen. Haelvoet besteed de grootste aandacht aan het kleinste detail bij de ontwikkeling van het meubilair. Hierdoor kunnen wij een omgeving creëren die om mensen geeft.

Een product dat er echt uitspringt is Hilo uit de Hiddencollectie; een verbeterde versie van het gekende boxspringprincipe. Het comfort van een bed met springveren en de goede ventilatie maken boxsprings al jaren geliefd bij een breed publiek. Aan deze troeven voegt Hilo een extra dimensie toe: een onzichtbaar hoog-laag mechanisme volledig geïntegreerd in het boxspring kader. Het Hilo bed onderschrijft zo perfect de filosofie van Hidden: designmeubilair zonder visuele compromissen, maar met comfort en functionaliteit in het hart van het ontwerp.

 

> Nog een innovatief product van Haelvoet is de ´Click ´n´ Turn’

 


 

Respect voor onze omgeving

 

Ege Carpets

Ege is één van Europa’s toonaangevende bedrijven met betrekking tot het ontwerp, de ontwikkeling en productie van unieke, hoogwaardige tapijten met respect voor het milieu. Het bedrijf is opgericht in 1938 en leveren tapijten in elk denkbaar ontwerp naast de standaard collectie. Special design en maatwerk is allemaal mogelijk.

Ege Carpets is een handige tool voor iedere ontwerper. ´The sky is the limit´ als je unieke ruimtes wilt creëren voor een project. Of je nu een compleet eigen ontwerp wilt aanleveren of simpelweg een bestaand patroon wilt aanpassen aan jouw gewenste kleuren. Zowel in kamerbreed tapijt als in tegels. Een ontwerp kan zowel gerealiseerd worden in een wollen als in een synthetisch tapijt. Hiervoor kan gekozen worden uit 9 kwaliteiten.

Respect en verantwoordelijkheid zijn de belangrijkste kernwaarden van Ege. Hun missie is hoge kwaliteit tapijten ontwerpen voor mensen en het milieu. Respect is wat je geeft. Verantwoordelijkheid is wat je neemt.

 

> Ege is CSR gecertificeerd door het tonen van respect en verantwoordelijkheid

 


 

Hoogwaardig gestoffeerde producten

 

Foam Fabrics

Lensen heeft als leverancier van Foam Fabrics weer een mooi product aan haar assortiment toegevoegd. Een innovatieve collectie van hoogwaardig gestoffeerde producten. Van zitmeubels tot 3D wandpanelen.

Een leuk product uit deze collectie is Vank; een akoestische booth met een vriendelijke vorm en fraai afgewerkte details en materialen, uitgevoerd met ronde hoeken. De geluidsabsorberende materialen zijn van de hoogste kwaliteit. De uitvoering met een glazen deur is nuttig tijdens telefoongesprekken en vergaderingen, ook kan het dienen als een concentratie ruimte of ontspanningsruimte.

Ook de bouwstenen Fabricks zijn een aanwinst voor het interieur. Met deze akoestische stenen bouw je ruimtes op en breek je geluid af. Met een verscheidenheid aan kleuren en mogelijkheden kun je creativiteit de vrije loop laten. Fabricks is flexibel, hoogwaardig akoestisch en heeft esthetische opties om de werkomgeving te verbeteren. Of het nu gaat om een nieuw design voor kantoor, hotel, tentoonstelling, onderwijsinstelling of recreatiegebied, Fabricks helpt om hinderend geluid en te veel visuele prikkels tegen te gaan.

 

> Fabricks is gemakkelijk aan te passen aan de ruimte

 


 

Voor waardevolle zaken

 

De Raat 

De Raat is Europa’s grootste distributeur op het gebied van brand- en inbraakwerende producten en gerelateerde veiligheidsproducten. Met kwalitatief hoogwaardige producten tracht De Raat Brandkasten een bijdrage te leveren aan een veiligere samenleving.

De brand- en/of inbraakwerende safes van De Raat zijn uitermate geschikt voor het veilig opbergen van allerlei waardevolle eigendommen, bedrijfsgoederen, antieke voorwerpen, documenten, etc. Er is keuze uit inbraakwerende safes of een combinatie van brand- én inbraakwering. De safes zijn in verschillende weerstandsniveaus verkrijgbaar en kunnen zowel bedrijfsmatig als particulier goed gebruikt worden. Voor iedere toepassing heeft De Raat een geschikte oplossing in haar leveringsprogramma.

 

> Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen