Lensen Roermond verhuist naar De Moutfabriek

Door Patty Meesters op 18 juni 2018

 

Lensen Roermond vindt een nieuw onderkomen in het monumentale kantoorgebouw De Moutfabriek. Een geweldige inspirerende locatie waar wij als totaalinrichter kunnen helpen bij uw project. Of het nu gaat om een interieuradvies of om een complete totaalinrichting, wij leveren het van ontwerp tot uitvoering. Vanaf medio augustus zijn wij op deze nieuwe locatie te vinden!

 

 

De Moutfabriek

Als je de Moutfabriek binnenstapt, voel je het al: dit is een gebouw met karakter. Vandaag is de voormalige fabriek een bijzonder kantoorgebouw en rijksmonument, waar het rustig en comfortabel werken is. Vroeger was het er een drukte van jewelste…

 

Een nieuw leven voor een markant gebouw

 

Gebouwd in 1877, diende de Moutfabriek eerst als fabriek van karameldextrine. Twee jaar later werd er kunstboter gemaakt. In 1896 vestigde de familie Beltjens er een mouterij voor het maken van grondstoffen voor bier. Tot 1974 was Mouterij Limburgia in bedrijf, met een korte onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers gebruikten het complex als opslagplaats voor etenswaren en wijn uit Frankrijk. De gebouwen kwamen gehavend uit de strijd: bombardementen op het stationsemplacement lieten ook op de Moutfabriek hun sporen na en in 1945 brandde de houten eesttoren volledig af. In 1947 werd de schade hersteld met de huidige bakstenen toren en de typerende metalen windgek.

Na meer dan 30 jaar van leegstand en verval, werd het vervallen industriegebouw met de Vlaamse trapgevel in 2007 grondig gerenoveerd en in eer hersteld. Kernarchitecten combineerde modern design en ambachtelijke elementen met veel zorg tot een inspirerende en representatieve werkomgeving. De Moutfabriek verschaft nu onderdak aan dienstverlenende ondernemers.