
deStudio
Dit warme thuisgevoel bereikt deStudio door te werken volgens het rust-ruis-reuring- principe. We zien een gebouw als een dorp waar ontspanning en energie elkaar afwisselen. Mensen die rust verlangen kunnen zich terugtrekken in hun eigen huis en als er behoefte is aan meer prikkels en ruis dan bieden het restaurant en de woonkamers reuring. In het dorp zijn onder andere bakens te vinden, landmarks die zorgen voor herkenning. Het DNA wordt ook verwerkt in de storytelling van ons ontwerp.
De uitdaging zit in de contrasten: is de inrichting sfeervol, huiselijk én functioneel voor zowel de bewoners en bezoekers als de zorgmedewerkers
DeStudio zet de gebruiker centraal. Feitelijk zijn de meubelen ondergeschikt in het ontwerp en gaat het vooral over tactiliteit, prikkeldosering en het creëren van beleving. Voelt iets warm, zacht of juist grover aan? Daarin hoort afwisseling te zijn want als alles hetzelfde aanvoelt dan valt er niets te kiezen. En juist keuzes kunnen maken is belangrijk voor bewoners, dat geeft het gevoel van regie hebben over hun eigen leven en handelen. Een sterk concept betekent de goede kleur op de muur, een schilderij op de juiste hoogte en zichtbare participatie van de bewoners in oude en nieuwe elementen. Omdat ouderen vaak niet naar buiten kunnen willen we bewoners onbewust stimuleren om te blijven bewegen. Dit doen we door het creëren van bakens en prikkeldosering op de gangen. Verder zit de uitdaging in de contrasten: is de inrichting sfeervol, huiselijk én functioneel voor zowel de bewoners en bezoekers als de zorgmedewerkers.