St. Anna Ziekenhuis

Locatie: Geldrop
Ruimte: Personeelsrestaurant

“Bijzonder betrokken“

‹ Terug naar overzicht

 

In ‘De Ontmoeting’ kunnen medewerkers niet alleen ontspannen koffie drinken, eten, elkaar ontmoeten en overleggen; de multifunctionele ruimte wordt ook benut voor het geven van presentaties en lezingen, het vieren van jubilea én het voeren van sollicitatie- en functioneringsgesprekken.

 

Van 2006 tot 2010 is het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop grondig gerenoveerd. Daarbij is het personeelsrestaurant telkens op een andere, tijdelijke locatie ondergebracht, vertelt Justin Beckers, Projectleider bij het St. Anna Ziekenhuis. In het ziekenhuis zelf, maar ook in een voormalig kloostergebouw op het terrein en in het souterrain. “Met de nieuwbouw van circa 600 vierkante meter komt hier een einde aan. De nieuwbouw is tegen de bestaande L-vleugel en zwevend boven een regenwater-buffervijver gebouwd. Drie van de vier gevels zijn uitgevoerd in glas, waardoor daglicht maximaal naar binnen kan stromen. Om koudeval in de wintermaanden te voorkomen, is in de onderste laag van de puien elektrisch verwarmd glas toegepast. Deze verwarming kan eenvoudig per gevel worden geschakeld.” Voor de klimatisering in het restaurant is een combinatie van vloerverwarming, vloerkoeling en luchtverwarming toegepast, vertelt hij. “Voor de totaalinrichting, vloerafwerking, accessoires en vitrages zijn we een samenwerking aangegaan met Lensen Projectinrichters.”

 

Prettig, warm en gastvrij

“Op basis van het Programma van Eisen van het St. Anna Ziekenhuis hebben wij een basisontwerp voor het personeelsrestaurant gemaakt, dat als onderlegger heeft gediend voor onze brainstormsessies”, vertelt Robert Verhoeven, Directeur Health & Living bij Lensen Projectinrichters. “Speciale dank gaat hierbij uit naar onze interieurarchitecte Miranda Janssen. Maar ook naar onze partnerbedrijven Bouter en Verschuren Interieurbouw, waarmee we in een consortium hebben samengewerkt. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering.” In het ontwerp is niet alleen rekening gehouden met de gewenste multifunctionele inzetbaarheid van de ruimte, maar ook met aspecten als een prettige, warme en huiselijke sfeer, een optimaal (zit)comfort en een uitgekiende routing, vertelt hij. “Om tot de juiste inrichtings- en meubilairkeuzes te komen, hebben we een trendtour langs diverse locaties met vooruitstrevende horecaconcepten georganiseerd. Deze tour heeft onder andere geleid tot de integratie van een bar.” 

Om invulling te geven aan de multifunctionele inzetbaarheid van de ruimte, is gekozen voor een prettige mix van grote en kleine tafels met comfortabele stoelen en loungeplekken met fauteuils en banken. “Diverse banken met een hoge rugleuning zorgen voor een gevoel van geborgenheid, wat tevens geldt voor de stijlvolle afscheiding achterin de ruimte. Een aantal tafels is in hoogte verstelbaar en kan tevens worden gebruikt als statafel. De restaurantopstelling kan binnen een kwartier worden omgeschakeld naar een presentatieruimte en vice versa.”

 

Uitstraling van een grand café

De geborgenheid wordt tevens bereikt door de toepassing van een donker plafond, vertelt Robert Verhoeven. “In combinatie met de deels donkere vloer en het gebruik van bruine en groene stoffen, warm hout, koperen elementen en sprekende visuals wordt de uitstraling van een trendy grand café bereikt.” De ruimte wordt gecompleteerd met een herenkamer, een koffiecorner en een grote keuken/uitgifte aan de voorkant van het restaurant, met mogelijkheden voor front cooking. Een pvc vloerafwerking in verschillende kleuren ondersteunt de routing in het restaurant.

 

> Lees hier het complete artikel uit vakblad ‘Bouwen aan de Zorg’