Anna Topsupport

Anna Topsupport

Geldrop

“Hoe brengen we topsport tot leven in onze wachtruimte?”. Met deze vraag kwam Topsupport binnen bij Lensen. Topsupport is hét sportgezondheidscentrum van het Sint Anna ziekenhuis uit Geldrop. Bij Topsupport kan men terecht voor alles op het gebied van sport en bewegen, advisering, diagnostiek en blessurebehandeling.

Samen naar de finish
Revalidatie draait om herstel en doelen stellen met een zorgprofessional. Een sprint naar de eindstreep en obstakels onderweg durven te nemen. In het interieur van de wachtruimte bij Topsupport is dit beeld gecreëerd door de hordelopers terug te laten komen op de muur. Zij stralen die sportieve prestatie uit waarin zichtbare obstakels naar voren komen. De vloer staat symbool voor de start van je prestatie en het maakt niet uit op welke plek je start, want iedereen bereikt uiteindelijk de finish, samen met de zorgverlener. ​

Wachten op maat
De wachtruimte is zodanig ingericht dat ongeacht de zorgbehoefte van de patiënt men altijd ontspannen kan zitten. Het uitgangspunt voor Lensen was om de ruimte van diverse type wachtmeubilair te voorzien. Zo zijn de tafels standaard rolstoeltoegankelijk en beschikken deze over geïntegreerde lectuurbakken waar ter ontspanning tijdschriften en kranten in liggen. De stoelen bieden goede ondersteuning en comfort. De hoge tafels en stoelen creëren - naast een dynamische setting in de ruimte, een comfortabele zitplaats voor patiënten met krukken en knie- of buigklachten. ​

​De maatwerk houten dividers in de vorm van jaloezieën zorgen voor een stukje privacy maar behouden het gevoel van openheid en overzicht binnen de ruimte. De sfeerverlichting maakt het concept helemaal af.

 

Met de inspraak van Topsupport heeft Lensen van concept tot realisatie, de totaalinrichting verzorgt van dit project. Ook opzoek naar fantastisch eindresultaat voor uw project? Neem dan contact met ons op. 

Project Details

Opdrachtgever

Anna Ziekenhuis

Locatie

Geldrop

Ruimte

Wachtruimte

Opdracht

Meubilair, maatwerk, verlichting, visuals, vloerafwerking, beplanting

Architect

deStudio Lensen

Fase

Opgeleverd

Fotografie

Lensen | Ilse Masseling