Archipel

Archipel

Nazareth

Locatie Nazareth te Best, van zorggroep Archipel, biedt verpleeghuiszorg aan cliënten met dementie en/of met lichamelijke (somatische) problemen. Interieurarchitect Gerben van der Molen (Stars Design) en interieurdesigner Wieke Krielaart (Archipel) schakelden Lensen in voor de levering van zorgmeubilair in het nieuwe gebouw.

De entree kreeg een hoteluitstraling met een gezellige, ruime ontmoetingsruimte en restaurant ‘Gasterij’. Hier zijn 80 zitplaatsen, een lounge met openhaard en een biljartruimte. Iedere cliënt kan hier met zijn familie/naasten van een drankje, hapje of maaltijd genieten. Tevens zijn buurtbewoners en andere gasten van harte welkom.

De cliënten met dementie wonen in woongroepen van elk tien personen. Elke woongroep heeft een gezamenlijke woonkamer met eigen sfeer en thema: Best, Eindhoven, Den Bosch, Parijs en Londen. Lensen voorzag deze woonkamers van tafels en zitmeubilair in een huiselijke sfeer en passend bij de stijl van elk thema. Kasten en dressoirs zijn door Archipel zelf uitgekozen via onder meer Marktplaats.

Project Details

Opdrachtgever

Archipel

Locatie

Nazareth

Ruimte

Restaurant, huiskamers, dagbesteding

Opdracht

Meubilair, raamndecoratie

Architect

Gerben van der Molen

Fase

Opgeleverd

Fotografie

Eyecatcher Productions