> Overzicht projecten

Cicero Zorggroep

Cicero Zorggroep

Aan de Bleek

Een revitalisatie van zorgcentrum Aan de Bleek om ook in de toekomst de zorg, die steeds intensiever gaat worden op maat te kunnen (blijven) leveren. Uitgangspunt was om dé multifunctionele kernvoorziening voor zorg en welzijn voor Schinveld en omgeving te creëren, waarbij functionaliteit en uitstraling hand in hand zouden gaan middels toepassen van de meest innovatieve zorginstrumenten zonder een A-typische zorguitstraling te realiseren.

In de centrale ontmoetingsplek op de begane grond wordt door middel van diverse thema’s ‘buiten’ naar binnen gebracht. Grote uitdaging was eenheid te brengen in het gebouw: waar voorheen met name de begane grond uit diverse afzonderlijke ruimtes bestond, is deze tot één grote ruimte getransformeerd: een dorpsplein met daaromheen diverse thema’s uit de omgeving zoals de ‘Schinveldse Bossen’, de ‘Roode Beek” en ‘Nonke Buusjke”.

Cliënten die bij Aan de Bleek wonen hebben baat bij een prikkelarme omgeving. Warmte en diversiteit is gecreëerd door te kiezen voor verschillende materialen en structuren zoals pvc-vloeren met hout- en steenmotief alsook afneembare stoffen die een zachte uitstraling hebben.

Project Details

Opdrachtgever

Cicero Zorggroep

Locatie

Aan de Bleek

Ruimte

Entree, restaurant, woonkamers, slaapkamers, vergaderruimtes, kantoren

Opdracht

Interieuradvies, meubilair, stoffering

Architect

LifeStyle Creations

Fase

Opgeleverd 2020

Fotografie

Lensen | Ilse Masseling