Fundis

Fundis

Vivaldi

Vivaldi wordt omringt door water en is als het ware een schiereiland. Met een knipoog naar Venetië, de geboorteplaats van de componist Antonio Vivaldi. Zo denk je aan de zoete klanken en proef je de smaak van ‘La dolce vita’.

Het zoete leven is de basis van dit concept. Door de ontvangsthal en de passage om te turnen zodat we in Italië zijn zullen bewoners en bezoekers zich er thuis voelen. De lichte kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een levendig Vivaldi. Een warm welkom met verschillende zitmogelijkheden en een informele sfeer.

Van patiënt naar gast
Hospitality zou de toekomst van de ouderenzorg moeten zijn. Mensen beleven de zorg vooral positief als naast deskundigheid ook persoonlijke aandacht en gastvrijheid het uitgangspunt zijn.

Hospitality gaat uit van een vriendelijke en genereuze ontvangst en het vermaak van gasten en bezoekers. Er wordt vooral gedacht vanuit de beleving van de klant. Wat zou het mooi zijn wanneer meer woonomgevingen van senioren gedreven worden vanuit echte hospitality. De ouderen verdienen het toch om als gast behandeld te worden en te kunnen wonen in een gebouw met een warme sfeer. In de zorg gaat het net als in hotels immers om emotie en beleving. Uiteindelijk zijn mensen pas echt tevreden over de kwaliteit van de zorginstelling als men voldoende persoonlijke aandacht en gastvrijheid ervaart. Dat geldt voor de combinatie van de vormgeving van het zorgvastgoed en klantgerichtheid door de medewerkers.

Project Details

Opdrachtgever

Fundis

Locatie

Vivaldi

Ruimte

ontvangstruimte, passage, restaurant

Opdracht

Interieurontwerp, kleuradvies, meubilair, stoffering, maatwerk, beplanting, verlichting

Fase

Opgeleverd 2020

Fotografie

byBernice