> Overzicht projecten

Laverhof

Laverhof

St. Barbara

Laverhof, locatie St. Barbara biedt wonen met zorg en behandeling aan cliënten met dementie. Het was tijd om een frisse wind door het monumentale pand heen te laten waaien zonder de authentieke karakteristieken van het pand uit het oog te verliezen.

St. Barbara is gevestigd in een monumentaal pand en beschikt over sfeervolle authentieke elementen zoals glas-in-lood ramen. De blauw tinten uit het glas in lood design zijn gebruikt om de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Tegelijk creëert de kleur blauw in deze een intieme en rustige sfeer.

Ontvangst
De ontvangstruimte van St. Barbara heeft meerdere functies. Allereerst fungeert het als werkplek voor de gastvrouw. Lensen heeft ervoor gekozen om meer gastvrijheid uit te stralen door het karakter van het maatwerk. De werkplek is weggewerkt achter het hoge gedeelte van de balie. Voor het persoonlijke contact heeft de balie een lager gedeelte om toch een open ontvangst te creëren en toegankelijk te zijn voor mensen in een rolstoel. Het wachtgedeelte in de ontvangstruimte staat in verbinding met de balie door een karakteristiek tapijt.

Hospitality en zorg
Iedereen is welkom in het restaurant en waardoor het meubilair voor iedereen toegankelijk moet zijn. Naast toegankelijkheid is er ook gekeken naar comfort en uitstraling. De donkere kleuren brengen geborgenheid en passen goed in de sfeer van het gebouw. De blauwe accenten van de ramen zijn ook verwerkt in de schuifpanelen en lambrisering.

Bent u ook benieuwd hoe uw interieur kan aansluiten op uw karakteristieke pand. Neem contact op met Lensen en wij kijken graag met uw mee naar de mogelijkheden.  

Project Details

Locatie

St. Barbara

Ruimte

Entree

Opdracht

Meubilair, maatwerk, verlichting, visuals, vloerafwerking, wandafwerking, beplanting

Fase

Opgeleverd 2019

Fotografie

Lensen | Ilse Masseling