Ter Weel

Ter Weel

Sint Maarten in de Groe

Sint Maarten in de Groe is één van de nieuwste locaties in Goes en nauw verbonden met locatie Ter Weel Goes. Het frisse en kleurrijke woonzorgcentrum is ontworpen en ingericht met het oog op de ‘nieuwe’ ouderen en de veranderende vraag in de zorg. In dit moderne pand aan de Beukenstraat zijn 65 ruime eenpersoonsappartementen beschikbaar.

Interview met Marianne Lavieren en Debbie van de Goor
Marianne Lavieren, assistent manager Hospitality & Services bij Zorggroep Ter Weel, vertelt dat in Sint Maarten in de Groe bewust is gekozen voor een Grand Café in plaats van een restaurant. “Een  Grand Café is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten en kunnen genieten van een hapje en een drankje. Uiteraard kan iedereen hier ook terecht voor een lunch of warme maaltijd. Cliënten kunnen elkaar hier ontmoeten, maar ook mensen uit de wijk zijn van harte welkom!”

Debbie van de Goor, senior accountmanager bij Lensen Projectinrichters, vertelt: “Het Grand Café moet mensen uitnodigen om gezellig te verblijven. Het heeft niet de uitstraling van een restaurant. De vloer geeft geen scheiding van ruimte aan, deze wordt aangegeven door de meubelen. Er zijn diverse zithoeken gecreëerd met gestoffeerde stoelen en stoelen van hout, lange banken met hoge rugleuning om ongestoord te kunnen genieten, een leestafel met goede verlichting en tafels die eenvoudig tot statafels omgetoverd kunnen worden. In de loungehoek kan je met een hapje, een drankje of een boek genieten bij de open haard. Het Grand Café nodigt de bezoekers van de fitness uit om nog een drankje te gebruiken of even plaats te nemen in het loungegedeelte.” Voor de inrichting is gekozen voor natuurlijke materialen. “Het hout van de vloer komt weer terug in de lampen en de afscheiding tussen de leestafel en het Grand Café bestaat uit vilt”, vertelt Marianne.

“Het Grand Café moet mensen uitnodigen om gezellig te verblijven”

Marianne en Debbie hebben er allevertrouwen in dat dit Grand Café dé ontmoetingsplaats voor de wijk gaat worden. Dat mensen getrokken worden door de uitstraling van het gebouw en de mogelijkheden van het Grand Café.

Project Details

Opdrachtgever

Ter Weel

Locatie

Sint Maarten in de Groe

Ruimte

Grand Café, terras

Opdracht

Meubilair, stoffering, maatwerk

Fase

Opgeleverd

Fotografie

Satelliet