VieCuri Medisch Centrum

VieCuri Medisch Centrum

Venlo

Huiselijke omgeving

De best mogelijke zorg voor moeder én kind, dat was het belangrijkste streven van VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Met de ingebruikname van het nieuwe geboortecentrum op 2 juni 2015 wordt een grote stap gezet om deze zorg te optimaliseren samen met de eerstelijns verloskundigen en de kraamzorgorganisaties.

Het Geboortecentrum bevindt zich op de tweede en derde bouwlaag van het markante gebouw dat aan de Spoedeisende Hulp van VieCuri is gebouwd. In het Geboortecentrum staat Family Centered Care centraal: alles is erop gericht een huiselijke en intieme sfeer te creëren rondom en voor het jonge gezin. In de kraamsuite verblijven moeder, kind en partner gedurende de bevalling in een eigen kamer, die rustig en huiselijk is ingericht. De suites zijn voorzien van eigen sanitair en er is zo min mogelijk medische apparatuur aanwezig. Deze wordt binnengeschoven als dat nodig is.

In de suites kunnen ouders zelf koffie en thee zetten, bezoek ontvangen en een beschuitje smeren. Zo wordt de omgeving zo persoonlijk en comfortabel mogelijk gemaakt.

> Beleef meer van dit project bij a/d Amstel architecten

Project Details

Opdrachtgever

VieCuri Medisch Centrum

Locatie

Venlo

Ruimte

Geboortecentrum

Fotografie

Remco van Blokland | a/d Amstel architecten