Zuyderland

Zuyderland

Hof van Serviam

Hof van Serviam is het nieuwste zorgcentrum van Zuyderland aan de voet van de Sint Petruskerk in Sittard. Het zorgcentrum zorgt voor verbinding tussen dementerende en zorgbehoevende ouderen. Voor het ontwerp van de inrichting is Sandra Wigmans- Pustjens ingeschakeld, architect bij SATIJNplus Architecten. Lensen is in dit project verantwoordelijk voor de inrichting van het restaurant, de entree, en woonkamers.

Sittard is dé stad waar verbinding centraal staat en dit is terug te zien in het zorgcentrum. In Hof van Serviam is het restaurant het middelpunt waar alle verhalen samenkomen en de bewoners worden verbonden. Het restaurant kent alleen maar gasten of je bewoner bent of op bezoek komt. Voor de inrichting van het restaurant is er gekozen voor een industriële uitstraling, met een knipoog naar vroeger. Zo bestaat het interieur uit moderne metalen wandrekken gecombineerd met authentieke lampenkappen.

Warm welkom
De verbinding tussen de ruimtes, maar ook bewoners, medewerkers en gasten is door vertaald naar de entree. De industriële sfeer uit het restaurant komt terug in de entree. Waarbij er is gekozen om de receptie en de wachtruimte te verbinden. De receptie staat in verbinding met de wachttafel zodat bewoners en andere mensen altijd in gesprek kunnen met de gastvrouw/man. De receptie heeft op deze manier meerdere functies en is erg toegankelijk.

| Door de unieke samenwerking met de medewerkers is het voor iedereen thuiskomen in de woonkamers voor zowel medewerker als bewoners 
- Anny van Sas, Studio Lensen

Sittards trots
De architect had voor het ontwerp van Hof van Serviam vier hoogtepunten uit Sittard geselecteerd. Aan de hand daarvan zijn er kleuren gekozen. Lensen heeft er op haar beurt de kleuren en thema’s vertaald naar meubilair. De gekozen thema’s zijn de Schootvelden, Sint Petruskerk, Het kloosterkwartier en de Kollenberg. De verdiepingen zijn ingericht aan de hand van workshops met medewerkers waardoor hun ideeën terugkomen in het meubilair en de sfeer.

 

In samenspraak met Hof van Serviam en een architect heeft Lensen bijgedragen aan de totaalinrichting van dit zorgcentrum. Bent u ook op zoek naar een creatieve sparringpartner voor uw project? Neem dan contact met ons op.

 

Project Details

Opdrachtgever

Zuyderland

Locatie

Hof van Serviam

Ruimte

Entree, Restaurant, gangen, woonkamers

Opdracht

Interieurontwerp, vloerenplan, maatwerk, meubilair, stoffering, verlichting, beplanting

Fase

Opgeleverd 2021

Fotografie

Lensen | Ilse Masseling