Image

Projectaanpak Works

Image

Een maatwerk ontwerp is gebaseerd op de wensen, eisen en huisstijl van je office- of leisure organisatie. We kijken naar creatieve oplossingen en zaken als akoestiek, verlichting en ergonomie. Wanneer alle aspecten samenvallen en met elkaar harmoniëren krijg je een interieur dat klopt en leeft. Een omgeving waarin mensen zich prettig voelen. Heb je zelf creatieve ideeën of speciale wensen? Laat het ons weten want wij staan open voor een uitdaging. Onze teams zijn je graag van dienst en lichten onze ‘aanpakschijf van vijf’ toe.

Door onderscheidend denken en handelen is Lensen toonaangevend bij het inrichten van office omgevingen en leisure organisaties als hotels, casino's en theaters

Onze ‘aanpakschijf van vijf’ loodst je gefaseerd door het hele (ver)bouwproces. Op deze logische manier komen alle disciplines aan bod en krijgen deze de juiste, benodigde aandacht.  

Fase 1: Oriëntatie

Het proces start met een intensieve en grondige inventarisatie. Lensen wil graag alles weten over jouw organisatie. Van de hoed en de rand, de onderste steen komt boven. Wat is de cultuur en identiteit van je bedrijf of organisatie? Hoe wordt er gewerkt of verbleven? Hoe ziet je ideale omgeving eruit en wat is je grootste wens? 

Op basis van deze input stellen we een projectteam samen en maken we een zorgvuldige analyse van de bedrijfsprocessen. We kijken naar de praktische zaken als: eisen op het gebied van flexibiliteit van de inrichting, duurzaamheid en akoestiek. De huidige staat van het pand. De constructies, installaties en gebruikte materialen. 

In een informatieve workshop delen we de bevindingen, feiten en uitgangspunten. Daarnaast komen we met een voorstel begroting en een gedegen plan van aanpak.

Image
Image

Fase 2: Concept

In de conceptfase zoeken onze ontwerpers naar de juiste balans tussen design, functionaliteit en identiteit. Hebben we de juiste snaar te pakken dan is het creatieve proces definitief in gang gezet en zijn we niet meer te stuiten. Er wordt een heldere visie geformuleerd, een vlekkenplan uitgewerkt en de sfeer en materiaalkeuzes worden steeds duidelijker op het moodboard. Hierbij komen verbazingwekkend veel aspecten kijken. Leveranciers, uitvoeringen en producten die in het project meegenomen moeten worden: Wanden, plafonds, vloeren, E- en W installaties (licht, lucht, klimaat, ict-infra), schilder-, stuc- en behangwerk, verlichting, toegangstechniek en beveiliging, Maatwerk meubilair, standaard meubilair, raamdecoratie, stoffering, akoestische interieurobjecten, Bewegwijzering, groen, styling en signing. Duizelt het al? Voor ons is dit dagelijkse praktijk waar we gelukkig van worden. Al deze elementen worden visueel gemaakt in een schetsontwerp dat dient als praatstuk en zal worden gefinetuned naar aanleiding van de feedback. 

Fase 3: Ontwerp

Jouw wensen staan centraal in het ontwerp van Lensen en de feedback uit de conceptfase is verwerkt in concrete indelingstekeningen, praktische afwerkstaten, aansprekende materialisatie en maatwerk-, detailspecificaties. Bij de schetsen is een overzicht van de benodigde producten gematcht en een overzichtelijke budgettering zodat we niet voor onaangename verrassingen komen te staan. De totale impressie wordt in deze spijkers-met-koppen-fase helder.

Image
Image

Fase 4: Realisatie

Een (ver)bouwproject is een complex en veelomvattend verhaal. Lensen neemt in deze fase graag het projectmanagement voor rekening. Onze projectadviseur regisseert de inbreng van alle disciplines, onze eigen vakmensen en waar nodig ook van derde partijen. Zo zorgt de projectadviseur voor een heldere planning, logistieke uitdagingen, styling en inrichting en de oplevering. Lensen ontzorgt! Tijdens het proces naar de sleuteloverdracht stemt hij voortdurend af met alle betrokkenen of alles nog op rolletjes verloopt, waar bijgestuurd en geschakeld moet worden. Een heldere, volledige transparante regisseur naast je, zodat je ook zelf altijd grip op het project houdt.

Fase 5: Nazorg

De oplevering betekent niet het einde van je partnerschap met Lensen. Ook nadat een gebouw in gebruik is genomen en de organisatie op volle toeren draait blijven wij betrokken en alert. Zo zorgen we voor het onderhoud en hanteren we een hoge servicegraad. Want wat goed werkt en mooi is, moet zo blijven.

Image

Lensen, jouw projectpartner in het realiseren van je interieurdroom

 • Adviseren en bewaken van de gestelde wensen tussen opdrachtgever en interieurarchitect
 • Materialisatie effectieve keuzes
 • Coördinatie opdrachtgever en onderaannemers overall begeleiding van alle facetten
 • Projectmanagement afbouw
 • Inventariseren van bestaand hospitality- en officemeubilair
 • Onderzoek van de gezamenlijke hospitality ruimtes en kantoren
 • Passende hospitality- en werkplekconcepten uitwerken en visualiseren
 • Adviseren in comfort en ergonomie
 • Verlichtingplan uitwerken
 • Akoestische waarde meten berekenen en rapporteren
 • Schoonmaak advies uitbrengen • In- en uithuis coördinatie
 • In-huis tekeningen opzetten per ruimte
 • Aanleveren en controleren detail interieur tekeningen
 • Stylen van het interieurconcept
 • Interne verhuizingen
 • Verhuur/leasen van meubilair
 • Opstellen van bestekken

Leveren van:
Wanden, Plafonds, Vloeren, E- en W installaties (licht, lucht, klimaat, ict-infra), Schilder-, Stuc- en Behangwerk, Verlichting, Toegangstechniek en Beveiliging, Maatwerk meubilair, Standaard meubilair, Raamdecoratie, Stoffering, Akoestische interieurobjecten, Bewegwijzering, Groen, Styling en Signing.